Αιδοιοπλαστική

icon-002Διάρκεια Θεραπείας
-

icon-001Τύπος Νάρκωσης
-

icon-003Χρόνος Αποθεραπείας
-

Category:

Η επέμβαση αυτή συνίσταται είτε στην αύξηση ή μείωση των χειλέων του αιδοίου, είτε στην μείωση του εύρους του κόλπου που πιθανόν να έχει αλλάξει από τον τοκετό. Αναλόγως την περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα τοπικής αναισθησίας ή μέθης ενώ στόχος μας είναι να επιτύχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην περιοχή της κλειτορίδας και του ουρηθρικού σημείου για αποφυγή υπερβολικής διόρθωσης.

Η αιδοιοπλαστική βοηθάει τις γυναίκες να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους αλλά και να βελτιώσουν την ερωτική τους ζωή. Η αισθητικότητα της περιοχής δεν αλλάζει. Η επιστροφή στις καθημερινές ασχολίες γίνεται σε μια εβδομάδα ενώ η επανεκκίνηση της σεξουαλικής ζωής σε 4 εβδομάδες.

Με τη χρήση ενός ειδικού μηχανήματος laser ή ραδιοκυμάτων, γίνεται αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού και ανανέωση του εναπομείναντα. Έπεται συρραφή με πολύ λεπτά ράμματα που απορροφούνται από τον οργανισμό και βοηθάνε στη σύγκλιση του δέρματος. Η ουλή που σχηματίζεται από την τομή είναι πρακτικά αόρατη. Η διάρκεια της επέμβασης κυμαίνεται από 1 ως 2 ώρες και χρησιμοποιείται γενική ή τοπική αναισθησία. Μετά την επέμβαση ο πόνος είναι πολύ ήπιος για τις επόμενες 2-3 ημέρες και αντιμετωπίζεται με απλά παυσίπονα.

Για να είναι ορατά τα αποτελέσματα απαιτείται ικανοποιητικός χρόνος. Είναι αναμενόμενη μια ελαφριά αιμορραγία για τις πρώτες 24 ώρες και για αυτό τον λόγο η παραμονή στο κρεβάτι συστήνεται για την πρώτη ημέρα. Ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης θα είστε ικανή να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από 2 έως 4 ημέρες. Η αποφυγή της σεξουαλικής επαφής είναι υποχρεωτική για όσο διάστημα συνιστά ο γιατρός σας. Ο συνήθης χρόνος πλήρους ανάρρωσης είναι 4 με 6 εβδομάδες. Πρέπει να τονιστεί ότι η ανάπαυση βοηθάει τα μέγιστα στην ταχύτερη ανάρρωση. Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα.