Μικροβελονισμός και βλαστοκύτταρα

icon-002Διάρκεια Θεραπείας
-

icon-001Τύπος Νάρκωσης
-

icon-003Χρόνος Αποθεραπείας
-

Μικροβελονισμός

Μια καινουργια και παράλληλα απο τις πλεον αποτελεσματικές θεραπείες στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ρυτίδες, χαλάρωση, δυσχρωμίες, ουλές και ραγάδες είναι η διαδικασία Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος και προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα απο τις πρώτες εφαρμογές, χωρίς τους κινδύνους και τις παρενέργειες άλλων μεθόδων όπως το λέιζερ.

Ο μηχανισμός δράσης του μικροβελονισμού έγκειται στη χρήση πολλαπλών χειρουργικών μικροβελόνων σε ειδική συσκευή παλμών, που δημιουργεί πολυάριθμα μικροκανάλια στο δερμα στα οποία δεν συνυπαρχει κανένα κυτταρικός τραυματισμός ουτε ιστική καταστοφή. Εν συνεχεία ο οργανισμός μπαίνει στη διαδικασία να επουλώσει αυτα τα κανάλια και ακριβώς επειδή ειναι τοσο ατραυματικά και μικρά σε μέγεθος, χωρίς καμία έλλειψη ή καταστροφή ιστού, συντίθεται νέο κολλαγόνο και ελαστίνη με μορφή σύσταση και θέση πολύ πιο συμβατή απο κάθε αλλη μεθοδο με αποτέλεσμα να αποκαθιστά τη νεανικότητα και την υγεία του δέρματος διατηρώντας στο ακέραιο τη φυσικότητά του καθώς επίσης  οι ρυτίδες και οι ουλές γεμίζουν και οι ραγάδες λεπταίνουν. Το νέο στρώμα κολλαγόνου αποκαθιστά επίσης τον τονο (σφριγηλότητα) του δέρματος και συνοδεύει τη δημιουργία νέων αγγείων στην περιοχή που αυξάνουν την αιμάτωση του δέρματος και συνεπώς και τη βελτιώση της ποιότητας, της υφής, της θρέψης και της σύστασής του.

Η θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου είναι μία διαδικασία που χρειάζεται εκπαίδευση του ιατρού ώστε να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη τεχνική για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μικροβελονισμός και βλαστοκύτταρα

Ο συνδυασμός του μικροβελονισμου όπως περιγράφτηκε, με την σύγχρονη εφαρμογή βλαστοκυττάρων δρα όχι μονο συμπληρωματικά αλλα βελτιώνει την απόδοση καθε μιας απο τις επι μερους μεθόδους. Η επαγωγή κολλαγόνου με τον μικροβελονισμό, βελτιώνει το μικροπεριβάλλον το οποίο υποδέχεται τα βλαστοκύτταρα και συγχρόνως, τα βλαστοκύτταρα συμμετέχουν στην ακόμη πληρέστερη και αποτελεσματικότερη παραγωγή κολλαγόνου. Συνεπώς η ταυτόχρονη εφαρμογή των δυο μεθόδων  έχει καλύτερο αποτέλεσμα απο ό,τι αν εφαρμόζονταν ξεχωριστά. Παρολα αυτά, όπως με όλες τις μεθόδους και καθε συδυασμό αυτων, η τελική επιλογή είναι αποκλειστικά προσαρμοσμένη στον κάθε ασθενή και εξαρταται εξ ολοκλήρου απο τις δικές του ενδείξεις και ανάγκες.

Ιδιάιτερα αποτελεσματικός είναι ο συνδυασμός μικροβελονισμού και βλαστοκυττάρων στις περιπτώσεις αναζωογόνησης τριχωτου κεφαλής και σε επανορθωτικά περιστατικά που χρειάζεται η διόρθωση ρικνωτικών ουλών μετα απο εγκαύματα και εκτεταμένα τραύματα μαλακών μορίων.