Η Φιλοσοφία μας

Στον σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο του ART-Surgery, η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα μας θα σας προτείνει επεμβατικές και μη θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.Ανακαλύψτε τις τελευταίες εξελίξεις στην Πλαστική Χειρουργική αλλά και τις θεραπείες αναζωογόνησης και αντιγήρανσης.
Η ιδιαίτερη εξειδίκευση στην Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική του Μαστού καθώς και στην Πλαστική Χειρουργική Κεφαλής και Προσώπου, αποκτηθείσα μετά απο πολύχρονη θητεία σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του Εξωτερικού και της Ελλάδας, αποτελεί ένα απο τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της επιστημονικής ομάδας του ART-Surgery που εγγυάται για το αποτέλεσμα και την ασφάλεια κάθε χειρουργείου.
Παράλληλα, οι νέες χειρουργικές τεχνικές στο πρόσωπο και το σώμα έχουν τελειοποιηθεί με τη βοήθεια της Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής, που είναι ένα από τα πλέον απαιτητικά πεδία της Πλαστικής Χειρουργικής και στο οποίο η ομάδα έχει προσφέρει πολλά τόσο σε επίπεδο έρευνας με δημοσιευμένες μελέτες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συγγράμματα όσο και σε κλινικό επίπεδο. Παραδείγματα τέτοιων νέων τεχνικών αποτελεί η επαναστατική μέθοδος γλυπτικής των γλουτών καθώς και η συνολική αποκατάσταση του σώματος μετά από βαριατρική χειρουργική που πραγματοποιούνται από την ομάδα του ART-Surgery.

Η Αποστολή μας

Η ART-Surgery δημιουργήθηκε από μία ομάδα ιατρών και εξειδικευμένων επαγγελματιών Υγείας.
Δεσμεύεται να εξυπηρετεί και τις πιο απαιτητικές επιθυμίες, παρέχοντας υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες στους τομείς της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, Αντιγήρανσης και Αναγεννητικής Ιατρικής
Η ομάδα μας είναι αφοσιωμένη στη διασφάλιση της χειρουργικής και ιατρικής φροντίδας.
Προτεραιότητά μας αποτελεί η επαναφορά της ποιότητας ζωής και η διατήρηση των υψηλών προδιαγραφών όσον αφορά το πεδίο των θεραπειών μας.
Αυτοσκοπός μας είναι η διεκδίκηση της κατα το δυνατόν πληρέστερης και αποτελεσματικότερης θεραπείας.
Με οδηγό μας την καινοτομία, την βελτίωση των τεχνικών και μεθοδολογιών, διαμέσου σκληρής δουλειάς και διαρκούς έρευνας, μένουμε προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις μας προς τους ασθενείς μας.
Η ομάδα μας δεσμεύεται σε συστηματική, καινοτόμο έρευνα στην Πειραματική Αναγεννητική, Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική. Χρησιμοποιώντας νέες χειρουργικές μέθοδους, τεχνικές και υλικά πλήρως δοκιμασμένα, προκύπτουν αποτελέσματα πραγματικά πρωτοπόρα και διαρκή στον χρόνο.
Η δημοσίευση όλων των αποτελεσμάτων μας σε επίσημα, διεθνή επιστημονικά και εξειδικευμένα χειρουργικά περιοδικά, αποτελεί το επόμενο βήμα στην επιστημονική επιβεβαίωση τους από τους καταξιωμένους συναδέλφους μας.
Το μεγαλύτερο τμήμα της έρευνάς μας έχει επιτευχθεί σε σύζευξη με διεθνούς φήμης Πανεπιστήμια, Τμήματα Πλαστικής Χειρουργικής και/ή Ερευνητικά Κέντρα. Κάποια από αυτά είναι τα εξής:

 •  Το Ίδρυμα Αισθητικής Χειρουργικής Εκπαίδευσης και Έρευνας (της Αμερικανικής Κοινότητας της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής)
 • Ιατρική Σχολή Μικροχειρουργικής της Ανατολικής Βιρτζίνια, Νόρφολκ, Βιρτζίνια, ΗΠΑ
 • Διεθνές Ινστιτούτο Αναδομητικής Μικροχειρουργικής, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
 • Ερευνητική Μονάδα Επούλωσης Πληγών, Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Ινστιτούτο Μπλίζαρντ, Ιατρική Σχολή, Queen Mary University of London, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
 • Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
 • Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
 • Ίδρυμα Βιοιατρικής Έρευνας της Ακαδημίας των Αθηνών
 • University Hospital of Düsseldorf, ENT Dpt., Düsseldorf, Germany
 • University Hospital of Erlangen, Dpt. of Plastic Surgery and Hand Surgery, Erlangen, Germany
 • Marthin-Luther-Hospital Berlin, Dpt. of Plastic Surgery, Academic Department of the Charité, Berlin, Germany

Πολλές από τις πληροφορίες που ανακύπτουν από την έρευνά μας είναι καινοτόμες και όταν παρουσιάζονται σε διεθνή φόρα και συνέδρια προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς τις περισσότερες φορές παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η χρηματόδοτηση των ερευνητικών μελετών προκύπτει από πολλαπλούς φορείς, όπως εξωτερική χρηματόδοτηση, βραβεία, επιχορηγήσεις, αναθέσεις κ.ά.

Οι κύριες πτυχές της έρευνας είναι:

Νέες χειρουργικές μέθοδοι/τεχνικές δοκιμάζονται και επαληθεύονται στα ερευνητικά εργαστήριά μας. Μέσω της δημοσίευσης και προώθησης αυτών των αποτελεσμάτων το Ίδρυμά μας κερδίζει δημοσιότητα και διεθνή αναγνώριση.

Η έρευνά μας δίνει έμφαση στην Αναγεννητική Ιατρική, η οποία είναι η διαδικασία ανάπλασης ζωντανού ιστού, χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα που απομονώνονται απο τον λιπώδη ιστό. Οι εφαρμογές της αφορούν μεταφορά λίπους, στρωματικά αγγειακά τμήματα (SVF), βλαστοκύτταρα προερχόμενα από τον λιπώδη ιστό (ADSC), και αυξητικούς παράγοντες (GF) στην Πλαστική Χειρουργική. Χρησιμοποιούμε μία από τις πιο εξελιγμένες μεθόδους απομόνωσης και διαχωρισμού των βλαστοκυττάρων από τον ζωντανό λιπώδη ιστό. Είμαστε σε θέση να τα χρησιμοποιήσουμε στις εξής περιπτώσεις:

 • Κλινικές εφαρμογές τροποποίσης ιστικού περιβάλλοντος
 • Τεχνητές προσθέσεις και υλικά
 • Μεταμόσχευση λίπους
 • Τη λειτουργική δυναμική του ζωντανού ιστού (π.χ. αυξημένη αναγέννηση νεύρων)
 • Τη φυσική εμφάνιση και δομή των ιστών (π.χ. εμφάνιση και ποιότητα του δέρματος)
 • Την ανάπλαση του σχήματος ανατομικών περιοχών μετά από τραύμα ή χειρουργείο

Οι υπηρεσίες της κλινικής μας περιλαμβάνουν πλαστική προσώπου, επανορθωτική μικροχειρουργική, επανορθωτική χειρουργική μαστού, μετα-βαριατρική χειρουργική και όλες τις μορφές αισθητικής χειρουργικής. Ο θεμέλιος λίθος των κλινικών μας υπηρεσιών είναι η τεχνική αρτιότητα σε συνδυασμό με την αξιοπιστία και ακρίβεια στην αισθητική αποκατάσταση.